Kørelæreren

Kørekompagniet

I Kørekompagniet er der kun én kørelærer, Peter. Nogle gange har jeg en ekstra kørelærer til at hjælpe. Jeg gør vores allerbedste for, at det bliver en god oplevelse at tage kørekort hos Kørekompagniet.

Når vi har teoritimer, sørger jeg for at der altid er sodavand, kaffe og the. Der plejer at være god og afslappet stemning på teoriholdene. Det er bare meget sjovere for alle, hvis der er en positiv stemning. Og så er det er det bedste grundlag for et godt læringsmiljø. 

Når vi har køretimer, har vi fokus på to ting. For det første skal teknikken være i orden. Vi har indlagt små øvelser, som giver dig den rigtige teknik under kørslen. For det andet forsøger jeg altid at ramme den enkelte elevs niveau. Du bliver ikke kastet ud i svære øvelser og områder, som du ikke er klar til. På den anden side skal du udfordres, så du hele tiden bliver bedre. Ved at have fokus på disse to elementer, får du aldrig unødig mange ekstra lektioner.

Jeg har en baggrund som folkeskolelærer og har undervist i alt fra matematik i udskolingen til sløjd for de små. Jeg er tålmodig i min tilgang til undervisning. Alle lærer vi forskelligt tempo og med forskellige tilgange, men alle kan lære at køre bil. Målet er at du bliver en dygtig bilist, som kører med omtanke for andre og har 100% styr på reglerne og betjeningen af bilen.

De sidste 6 år har jeg været kørelærer. I min fritid kan jeg selv godt li’ at køre race. Det er alt fra gokart rally til Ferrari. Indimellem får jeg selv køretimer af en erfaren racekører for selv at blive bedre. Her er jeg selv nogenlunde lige så presset for at skulle præstere, som når I lærer at køre bil for første gang:)

Jeg kører i en fin Mercedes A200, men jeg er ikke pylret om den:) I kommer for at lære at køre bil og det er tilladt at lave fejl. Man kan ikke lære det hele i løbet af første køretur, så du bliver hurtigt tilgivet, når du glemmer at træde koblingen ned ved gearskifte eller sætter den i det forkerte gear.