Her kan du læse lidt om kravene:

Generelt

Hvor gammel skal man være?

  • Du må starte med at tage kørekort 3 mdr. før du bliver 17 år.
  • Du kan tidligst gå til teoriprøve én måned, før du bliver 17 år.
  • Du kan tidligst komme op til køreprøve, den dag du bliver 17 år

Den dag du fylder 18 år må du selv føre bilen og du skal ikke op til ny prøve.Indtil da skal du have en erfaren bilist med over 30 år og som har haft kørekort de sidste 10 år.

Før du møder op

Er det en god idé at få styr på papirarbejdet:

Du skal godkendes af din egen læge til at få et kørekort. Her tjekkes dit syn, hørelse og reflekser. Du skal medbringe et pasfoto og ca 500 kr. til lægen. Det er vigtigt at det er din egen læge, da din lægeattest ellers vil blive afvist ved Borgerservice. Det er også vigtigt at din lægeattest er uåbnet, når den indleveres på borgerservice.

Der udover skal du også på et færdselsrelateret førstehjælpskursus. Det kan du finde her

Hvor og hvordan foregår teorien?

Kørekompagniet har lokale på Rosenvangs Allè 199C i  Højbjerg.

Du skal møde 8 gange til teori. Teorien har en varighed af 2 til 3 timer.

Som supplement til klasseundervisningen får du adgang til online teori, så du kan øve derhjemme undervejs i forløbet.

Du kan se holdstarterne på under Kontakt i menuen

Teorien og kørslen følger hinanden, således at når du har motorvejs-teori, skal vi på motorvejen i den følgende uge.

Kørslen

Man starter på manøvrebanen (kravlegård), hvor man lærer de grundlæggende manøvre og bilen. Herefter er man godt rustet til at komme ud i trafikken. Bare rolig, du bliver ikke kastet ind i Aarhus midtby til første køretime.

Vi starter og slutter køretimerne fra køreskolen. Har du en mellemtime på en af de nærliggende skoler, kan vi også starte og slutte der. Vi kører 1,5 time ad gangen.

Til sidste i forløbet skal du på køreteknisk anlæg (glatbane). Her lærer du at manøvrere bilen på forskellige underlag i forskellige hastigheder.

Teoriprøven

Når dit førstehjælpsbevis og lægeerklæring er godkendt hos Borgerservice, kan der bookes teoriprøve. Prøvegebyret er 600 kr., som du skal betale via et link i din e-boks.

Teoriprøven i Aarhus foregår i Fredensgade 19. Der kan ofte forekomme ventetid på prøver, derfor kan vi også finde en teoriprøve i Odder, Skanderborg, Silkeborg, Randers osv. Så skal du bare sørge for transport hertil. Dørene lukker præcis på prøvetidspunktet, så kom i god tid.

Til din teoriprøve skal du medbringe din lektionsplan, ansøgning om kørekort, pas og samtykkeerklæring fra din forældre, hvis du endnu ikke er fyldt 18 år.

Teoriprøven foregår i et mindre lokale, hvor der max er 12 elever i alt. Der vil på et lærred blive vist 1 billede ad gangen med en trafiksituation. Der er 25 forskellige billeder i alt, med tilhørende spørgsmål til hvert billede. Du må max have fejl i 5 af billederne. Der svares på et afkrydsningsark. Prøven tager ca. 30 min. Prøven blive rettet umiddelbart efter, hvor du får dit resultat at vide.

Køreprøven

For det første skal du bestemme, hvor du gerne vil til køreprøve henne. Du kan enten komme til køreprøve i Aarhus, Skanderborg eller Odder.

Aarhus er en dejlig by at køre i, men den er også teknisk svær for bilisterne. Der er mange cykelister, ensrettede veje, højre vigepligterne, letbane-spor og ikke mindste vejarbejde. Prøvestedet er ved Dokk1, hvor der i dagtimerne kan være tung trafik med mange lastbiler. Derfor vælger nogle elever at gå til prøve i Skanderborg eller Odder, hvor der er en lidt mere gennemskuelig trafik.

Uanset hvor man vælger, kommer alle elever i forløbet til at køre i Aarhus midtby, da jo skal kunne køre overalt og ikke bare ude på bøh-landet:)

Minimumskravet er 16 kørelektioner á 45 minutter, som grundpakken indeholder. Hvor mange du har brug for er ikke til at vide på forhånd. Der er mange naturtalenter, som har godt styr på motorikken og fanger det nemt.  De har kun brug for de 16 lektioner og så er de klar til køreprøven i Aarhus. Andre har brug for lidt flere timer før de er klar til at komme til prøve. Det vurderes individuelt.

Inden din køreprøve har vi en køretime, så du er varmet op og fået indstillet sædet og spejlene lige til dig. Det er heldigvis den samme bil du skal til prøve i, som du har haft din køretimer i.

Når køreprøven starter skal du kunne svare på tekniske spørgsmål fra den prøvesagkyndige omkring bilen. Du skal eksempelvis kunne tjekke olien og finde ud af om dækkene er lovlige. Det kan du få mere viden om her. Vi har inden prøven været bilen og kravene igennem.

Du vil herefter køre en tur med den prøvesagkyndige, uden din kørelærer. Turen tager ca. 30 min. Her vil du blive afprøvet dine færdigheder som ny bilist og ikke som en erfaren bilist.

Når I kommer tilbage fra køreturen, vil du med det samme få at vide om du har bestået eller dumpet. Ved bestået, vil du få udleveret et midlertidig førerbevis, indtil det rigtige kommer med posten. Med dit midlertidige kørekort må du kun køre i Danmark.

Ja så er vi færdige. Så ses vi trafikken, hvor vi er altid glade for at hilse på vores nye og gamle elever.

Stor hilsen Kørekompagniet